Medlemsresa till Malta i höst

Malta - medlemsresa i höst

Ett fåtal platser kvar till Malta i höst

Den 19 oktober bär det av på medlemsresa till Malta. Resan arrangeras av Reseskaparna och med på resan följer också en representant från Blomsterfonden som ett extra stöd.

De maltesiska öarna är Medelhavets bäst bevarade hemlighet. De smala, slingrande gatorna i städer och byar är fulla av renässanskatedraler och barockpalats. Maltas lillasyster Gozo, är en liten orörd pärla. Här råder ett lantligt lugnt tempo. Med fantastiskt väder, härlig gästvänlighet och över 7 000 år av spännande historia, finns det en hel del att se och göra.

Tillsammans med vår kunniga reseledare och guide Fredrik Hammenborn kommer vi närmare den maltesiska kulturen och får en unik inblick i öns mycket speciella historia.

Fredrik Hammenborn

Vår guide Fredrik Hammenborn
Fredrik bor med sin familj på Malta sedan 2000. Han är auktoriserad lokalguide och älskar att visa sitt nya hemland.

Reseprogram

Dag 1: Södra Malta

Vår guide Fredrik möter oss på flygplatsen för vidare färd till Södra Malta och den pit-toreska fiskebyn Marsaxlokk som välkom-nar med färgrika fiskebåtar, så kallade Luzzos, samt en liten trevlig marknad. Vi börjar med en god fisklunch och avslutar med ett besök på Lime Stone Heritage, ett intressant besök där vi lär oss mer om Maltas unika kalksten. Vidare till vårt ho-tell i St Julians. Välkomstmiddag på hotel-let. (L,M)

Dag 2: Valletta

Vi besöker den pampiga huvudstaden Valletta som byggdes av Johanniterrid-darna på 1500-talet. Här kan man verk-ligen känna historiens vingslag. Vi lever oss in i riddartiden när vi besöker St. John katedralen och flera andra sevärdheter. Vi äter en traditionell lunch på en lokal fa-miljedriven restaurang, som tidigare var ett apotek, de serverar oftast Bragioli, en traditionell maltesisk maträtt. Vi avslutar dagen med att se Malta 5D, en underhål-lande och färgstark bildshow om Maltas historia. Åter eftermiddag till hotellet. Egen kväll. (F, L)

Dag 3: Egen dag/Utfärd Gozo

En egen dag att koppla av vid poolen eller upptäcka Malta på egen hand. (F) Frivillig utfärd Gozo med lunch (tillval) Här får vi uppleva lilla vackra och gröna Gozo, med små byar. Vi åker längs Maltas kust till färjeläget vid Cirkewwa för en färjetur på ca 30 min till Gozo. Under dagen besöker vi de mystiska Ġgantija-templen som är äldre än pyramiderna, Citadellet i Rabat och de vackra klippformationerna vid Dwejra, där det Blå Fönstret en gång fanns. Vi äter en god lunch under dagen vid havet. Åter Malta till kvällen med färjan. (F, L, M)

Dag 4: Egen dag/Utfärd Mdina

Egen dag att koppla av eller utforska Malta. (F)
Utfärd Mdina inkl middag & vinprovning: På eftermiddagen beger vi oss till den lilla vingården Meridiana, där får vi smaka på gårdens vin. Vidare till Mdina, den gamla huvudstaden, som har anor från den arabiska tiden. Under en intressant rundtur levandegör Fredrik stadens historia. Tu-ren avslutas med en lite finare middag på Bacchus, en av de restauranger som Maltesarna själva väljer vid speciella tillfällen.

Dag 5: Birgu och middag

Tidig eftermiddag beger vi oss till Birgu, en av de ”Tre städerna”. Det var här som, på 1500-talet, riddarna först slog sig ner. Vi vandrar längs de smala gatorna och Fredrik berättar om husen och historien. Turen avslutas med en trevlig avslutningsmiddag på restaurang i Birgu. (F, M)

Dag 6: Hemresa

Vi beger oss till flygplatsen för hemresa. (F)

För bokning till medlemspris klicka på länken nedan och uppge BLOMSTER som rabattkod. Du kan förstås också ringa och boka på telefon 08-94 40 40.

Om resan

Avresa: 19 oktober

Reslängd: 6 dagar

Medlemspris: 9 850 SEK

I priset ingår följande:

• Svensk reseledare & guide
• Flygresa Stockholm–Malta t/r
• Del i dubbelrum med frukost (F)
• 2 luncher inkl vin & vatten (L)
• 2 middagar inkl vin & vatten (M)
• Utfärd Valetta
• Utfärd Birgu
• Utfärd Södra Malta
• Övriga besök enligt program

Tillägg:

Enkelrum: 2 200 SEK

Mdina med middag & vinprovning: € 60
Gozo heldag med lunch: € 75
(Utfärder bokas och betalas på plats i €)

PRELIMINÄRA FLYGTIDER (SAS)
UT: Arlanda-Malta 07.35 – 11.15
HEM: Malta-Arlanda 10.50 – 14.40

HOTELL

Golden Tulip Vivaldi hotel 4 *, 5 nätter

OBSERVERA
Detta är en grupp resa med cirka 30 – 35 deltagare. På vår resa till Malta sker flera av stadsrundturerna till fots, med trappor och ojämna markförhållanden, för att få hela resan tillgodo bör man kunna gå på egen hand och bära sina egna väskor.