Ringvägen – både mitt i stan och nära natur och vatten.

Fasad på Ringvägens seniorboende

Ringvägen är en klassisk Blomsterfondsadress. Läget är förhållandevis lugnt för att ligga så centralt, med bara fem minuters gångväg till Ringens köpcentrum. Närheten till Årstaviken ger dig som hyresgäst utmärkta promenadstråk.

På Ringvägen har du som hyresgäst tillgång till värdinna, rådgivare och bovärd som samarbetar för att du ska få en så bra service som möjligt.

Områdesinformation

Adress: Ringvägen 99-109
Byggdes: 1932
Antal lägenheter: 386 st.
Ingår i hyran: kabel-tv, hemförsäkring och el.
Parkeringsplatser: Finns att hyra (begränsat antal), förmedlas via intern kö.
Balkong: Nej (gemensamma balkonger)

Våra fastigheter på Ringvägen är byggda på 30-talet och den senaste större renoveringen gjordes på 70-talet. Fastigheterna är därför i behov av renovering inklusive stambyte och en förbättring av den fysiska tillgängligheten. Detta måste ske inom 5-10 år. Blomsterfondens styrelse har gett Blomsterfondens ledning i uppdrag att utreda om en eventuell om- och tillbyggnad av fastigheterna ska göras i samband med den nödvändiga renoveringen. Oavsett vilket alternativ som väljs så kräver åtgärderna en tillfällig evakuering av hyresgästerna.

Här finns också  intresseföreningen RHI (Ringvägens Hyresgästers Intresseförening). Mer information om föreningen går att läsa på RHI:s hemsida

SeniorboTorget

Nu kan du få mer information och se våra lediga lägenheter via vår webbtjänst för förmedling av seniorlägenheter. Välkommen in!

SeniorboTorget

 

Gemensamma lokaler

Hos oss finns det kök och salong för fest, bibliotek med dagstidning, snickeri och två gästlägenheter för utlåning.

Här finns även anordnade uteplatser i trädgårdarna

 

 

Service

Vi erbjuder hemtjänst i egen regi. Möjlighet finns att köpa tilläggstjänster, till exempel tvätt och städning

Vi har även ett system med trygghetsbrickor (frivilligt). Alla grannar ser efter varandra genom att vända en bricka utanför dörren varje dag. Är brickan inte vänd, kontaktar grannarna värdinnan.

ÄldrePower

Blomsterfondens träningskoncept för äldre med specialtillverkade träningsmaskiner och specialutbildade instruktörer invigs på Liseberg i höst. Läs mer här

Intresseförening

Ringvägens hyresgäster har en egen intresseförening med egen klubblokal. Intresseföreningen anordnar bl.a. gemensamma aktiviteter och förhandlar hyrorna gentemot Blomsterfonden som hyresvärd.

Aktiviteter

Aktiviteter anordnas av värdinnan eller av hyresgästerna själva i hyresgästernas intresseförening. Exempel på aktiviteter som anordnas är firande av högtider, pubafton samt bussutflykter.

På Ringvägen finns även en särskild trivselkommitté som anordnar aktivieter.

Bovärd

Tomas Onsbjer är bovärd på Ringvägens seniorboende. Kontakta honom om det uppstår problem med ditt boende och gör en felanmälan. Det kan t.ex. röra sig om reparationer i lägenheten. Han nås på telefon 08-555 94 802 vardagar mellan 8.30 – 9.00. Det går också att skicka e-post till felanmalan.ringvagen@blomsterfonden.se

Värdinna

På Ringvägen är Colette Ahlberg. Hon har telefon och mottagningstid mellan 9.00-11.00 och nås på telefonnummer 08-555 94 801, alternativt via e-post: colette.ahlberg@blomsterfonden.se

I närområdet

I näområdet finns Ringens Köpcentrum, livsmedelsaffärer, restauranger och apotek, Eriksdalsbadet, Friskis och Svettis, boulebana, Årstaviken, vårdcentral och Södersjukhuset.

Blomsterfondens fastigheter ligger vid Skanstulls tunnelbanestation. Utanför går även flertalet innerstadsbussar (bland annat 4:an).