Konst för sinne och minne

Välkommen till Alzheimer Café den 6 september kl.18 – 20 på Villa Svalnäs

Äntligen är det höstpremiär för Alzheimer Café där vi får besök av konstpedagog Jeanette Rangner Jacobsson från Nationalmuseum. Hon kommer att visa och berätta om det framgångsrika projektet ”Möten med minnen” och om hur konst kan användas som ”intellektuell bromsmedicin” för personer med demenssjukdom och deras anhöriga.

Jeanette Rangner Jacobsson tog initiativet till projektet för Alzheimerfonden, som nappade på idén och sökte och fick finansiering från Svenska Postkodlotteriet. De speciellt utformade konstvisningarna är framtagna för personer med demensdiagnos och målet är att stimulera till samtal om vilka minnen och associationer som konsten väcker. Resultaten visar att de deltagande personerna med demensdiagnos känner sig mer närvarande när deras minnen stimuleras. Konstverken väcker minnen, tankar och eftertankar samt bidrar till samtal, en ”intellektuell bromsmedicin”.

Den 6 september kommer du att få ett smakprov på en visning och även få mer information och möjlighet att komma på någon av hennes visningar under hösten.

Artur Lindström står för den musikaliska underhållningen vid flygeln tillsammans med Sten Uggla som inleder caféet med musik. Ta med en vän och kom! Vi bjuder på kaffe och smörgås.

Anmäl dig till info@blomsterfonden.se eller ring 08-555 94 512. Först till kvarn gäller!

Varmt välkommen!

Adress: Villa Svalnäs, Svalnäs Allé 4B, Djursholm.