Information från Blomsterfondens valberedning

Nina Rehnqvist Ahlberg har tyvärr valt att lämna Blomsterfondens valberedning av hälsoskäl. Nina har på ett mycket förtjänstfullt sätt sedan 2012 arbetat i valberedningen, alltid med Blomsterfondens bästa för ögonen. Hennes erfarenhet och kontaktnät inom vård och omsorg har varit centralt och mycket värdefullt. Hon har även dessförinnan varit ledamot i Blomsterfondens styrelse under många år och alltid bidragit på ett positivt sätt, även här med Blomsterfondens bästa för ögonen.

I enlighet med Valberedningsinstruktionen från 2015 så har därför valberedningen valt in Karin (Kajsa) Hjelte-Terve som ersättare i valberedningen för tiden fram till nästa föreningsstämma. Hon kommer i samband med föreningsstämman den 31 maj 2021 kandidera till att bli invald i Valberedningen för en tid av tre år.

Kajsa Hjelte-Terve

Karin (Kajsa) Hjelte-Terve är född 1957 och började sin karriär som undersköterska. Hon har lång och gedigen erfarenhet från vård och omsorg i olika befattningar och i olika organisationer. Karin (Kajsa) Hjelte-Terve har fått en rad utmärkelser och stipendier för sitt arbete inom vården. Hon har också förtroendeuppdrag inom vård och omsorg där hon t.ex. är styrelseledamot i Svenska Vård, en fristående branschorganisation för vårdföretag i Sverige med syfte att skapa en så bra vård och omsorg som möjligt.

Valberedningen är mycket glad att Karin (Kajsa) Hjelte-Terve vill ställa upp som ledamot i Blomsterfondens valberedning. Vi är övertygade om att hon på ett mycket positivt sätt kommer att bidra till Blomsterfondens bästa med sin erfarenhet och sitt kontaktnät.

Stockholm, april 2021

Björn Lind