medlemsresa till Mallorca i höst

Följ med på medlemsresa till Mallorca i höst

Den 11 oktober bär det av på medlemsresa till Mallorca. Resan arrangeras av Reseskaparna och med på resan följer också en representant från Blomsterfonden som ett extra stöd.

Hösten på Mallorca anses av många vara den allra bästa tiden på året, och vi hoppas att det stämmer även ett ovanligt år som 2020. Följ med på Blomsterfondens medlemsresa i behagligt tempo till det mer okända Mallorca. Vi bor i strandorten Can Pastilla, nära Palma med sin gamla stad och sitt utbud av kultur och shopping. Planerad avresa är den 11 oktober och resan är på 6 dagar.

Reseprogram

 

DAG 1: UTRESA STOCKHOLM – MALLORCA

Blomsterfondens stödperson möter upp på Arlanda innan incheckningen. Direktflyg till Palma de Mallorca. Kort transfer till strandnära Helios hotell i Can Pastilla, ca 15 min från Palma med underbar strand och strandpromenad. Gemensam välkomstmiddag på hotellet.

DAG 2: PALMA

Vi besöker Palma för en guidad stadsrundtur till fots i stadens äldre delar med vackra gränder och mysiga torg vilket ger oss en inblick i det mallorkinska vardagslivet. Turen avslutas med tapaslunch innan vi åker tillbaka till Can Pastilla. Middag på hotellet.

DAG 3: SÓLLER & FORNALUTX

Via bergskedjan Sierra de Tramuntana och små pittoreska byar tar vi oss till den vackra byn Soller, som är omgiven av citrus- och olivodlingar. I den medeltida byn Fornalutx, också utnämnd till en av Spaniens vackraste byar bor Fredric. Han visar sin by, bjuder in till ett glas cava och vi avnjuter en klassisk mallorkinsk paella på bykrogen. Middag intas på hotellet efter en härlig dag i bergen.

DAG 4: CAN PASTILLA

En egen dag att koppla av på stranden, eller ta lokalbussen till Palma för shopping. Middag på hotellet.

DAG 5: VALLDEMOSSA & SIERRA DE TRAMUNTANA

Idag skall vi upptäcka det okända Mallorca och den omtalade mallorkinska byn Valldemossa. Världskänd tack vare kompositören Frédéric Chopin som bodde här. Vi äter lunch på den gamla gården Can Costa och åker sedan åter via den pittoreska konstnärsbyn Deia. Avslutningsmiddag på hotellet.

DAG 6: HEMRESA MALLORCA – STOCKHOLM

Egen dag, transfer på eftermiddagen till flygplatsen.

Fredric Cederlund - vår guide

Vår guide Fredric Cederlund

Fredric Cederlund har bott på Mallorca i 20 år och har arbetat som vandrings- och kulturguide. Han har stor kunskap om den mallorkinska kulturen, dess invånare och traditioner. Det berättar han gärna mer om i detalj under veckan i hans sällskap.

Om resan

RESEFAKTA

Medlemspris: 9 950 SEK (inklusive klimatkompensation)

Reslängd: 6 dagar

Avresa: 11 oktober

I priset ingår:
  • Svensk reseledare Fredric Cederlund
  • Stödperson från Blomsterfonden som är med under hela resan
  • Flyg Arlanda-Mallorca t/r*
  • Del i dubbelrum med frukost
  • 3 luncher inkl vin/vatten
  • 5 middagar inkl vin & vatten
  • Utfärd Palma med stadsrundtur
  • Utfärd till Soller & Fornalutx
  • Utfärd till Valldemossa
  • Övriga besök enligt program

Tillägg för enkelrum: 1 950 SEK

Klimatkompenserad flygresa ingår i priset

Blomsterfonden arbetar aktivt med att medlemsresorna ska vara så hållbara som möjligt. Tillsammans med researrangörerna klimatkompenserar vi för flygresorna. Varje flygresa generar ett koldioxidutsläpp vars mängd beror på flygsträcka, bränsle, flygbolag samt hur många personer som sitter på flyget. Beräkningen definieras som ton koldioxid/resenär. Våra samarbetspartner använder sig av företaget Zeromission för beräkning av Co2- utsläppet för varje resenärs flygresa från och till Sverige och investerar pengar i certifierade klimatprojekt som motsvarar antal ton Co2 .

Hotellinformation

Preliminärt hotell Hotel Helios ***
Hemsida: www.hoteleshelios.com/en/home/hotel-helios-mallorca/
Preliminära flygtider (SAS)
UT: Arlanda-Palma 16.00 – 19.40 HEM: Palma-Arlanda 19.30 – 23.10
Vi reserverar oss för ändringar utom vår kontroll.

OBSERVERA!
På denna resa besöker vi äldre städer med trappor och ojämna markförhållanden. Guidade turer sker till fots. Kontakta oss om du har funderingar kring detta. Detta är en gruppresa med ca 25-35 resenärer.

För bokning till medlemspris klicka på länken nedan och uppge BLOMSTER som rabattkod. Du kan förstås också ringa och boka på telefon 08-94 40 40.