Ingen ska behöva lämnas ensam i jul

Jörgen, 76 år

– Juljouren är min räddning. Utan den blir helgen både lång och mörk.

Vardagslunken går an. Jag har mina rutiner, läser på biblioteket, ser en bra film, teater, går på fotboll när tillfälle ges. Ibland träffar jag någon bekant som jag byter lite tankar med, men alla nära vänner är borta. Min dotter har sitt eget liv och jag vill inte göra mig till besvär. Så när julen kommer är det svårt att leva. De barnsliga förväntningarna finns ju alltid i hjärtat, men det blir oftast ett enda stort ensamt kaos av allt det där.

Pengarna vi samlar in i årets julinsamling används bl.a till att bemanna vår Äldrejour dit äldre kan ringa om de känner sig ensamma i jul. Forskning visar att sociala kontakter är viktiga för att man ska känna sig trygg och må bra som äldre.

Att finnas där när man behöver någon att prata med är något konkret som Blomsterfonden kan hjälpa till med och som vi vet är mycket uppskattat av de äldre som ringt vår Äldrejour tidigare. Pengarna går även till sociala aktiviteter, hembesök och mycket mer. Ingen ska behöva sitta ensam i jul!

Swisha 100 kr till 9025305 och märk med “Mindre ensam i jul”

Du kan även använda gåvoformuläret nedan för att skänka ditt bidrag!

Stort tack för ditt stöd!

Blomsterfonden har 90-konto

Swisha ditt stöd till Blomsterfonden

 

 

 

Fält markerade med * är obligatoriska fält
Jag är

Hur mycket vill du ge?
Eller valfritt belopp:

Hur ofta?

Hur vill du betala?

Vad skall din gåva användas till?

Dina uppgifter
Förnamn *
Efternamn *
c/o adress
Adress *
Postnr *
Postort *
Mobil
E-post *

När du väljer att gå vidare och ge en gåva behöver vi lagra och behandla dina personuppgifter. Vi gör det i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här https://www.blomsterfonden.se/integritetspolicy/