Lisebergs seniorboende – med goda grannar och mycket på gång

Fasad Lisebergs seniorboende

Blomsterfondens Liseberg ligger i Älvsjö, vid en återvändsgata i ett stillsamt villaområde. Inom området finns en lummig park med bland annat boulebana och grillhage. På bekvämt gångavstånd finns andra härliga grönområden.

I Liseberg har du som hyresgäst tillgång till värdinna, rådgivare och bovärd som samarbetar för att du ska få en så bra service som möjligt.

Områdesinformation

Adress: Annebodavägen 31-43, Sylvestergatan 68-78
Byggdes: 1958-1959.
Renovering: Alla lägenheter har genomgått en totaltrenovering från 2006-2012.
Antal lägenheter: 168.
Ingår i hyran: I hyran ingår kabel-tv och hemförsäkring.
Parkeringsplatser: Finns att hyra (begränsat antal), förmedlas via intern kö.
Balkong: Ja (Ett fåtal har ej).

Blomsterfonden bygger nytt i Älvsjö

julpsalmen_inlaggsbild

I november 2015 satte vi igång med markarbeten inför den nya gatan som ska hysa våra nya seniorlägenheter i Liseberg, Älvsjö. Projektet omfattar 137 hyreslägenheter med seniorbostäder i Blomsterfondens koncept för seniorboende. Lägenheterna är fördelade på fem punkthus på sex till nio våningar och innebär att Annebodavägen förlängs och får ett nytt avslut kring vilket bebyggelsen placeras. De nya husen ligger i nära anslutning till Blomsterfondens befintliga anläggning Liseberg i Älvsjö.

Byggstart av husen var i december 2015 och allt beräknas vara klart till hösten 2017.

Följ utvecklingen av bygget här

SeniorboTorget

Nu kan du få mer information och se våra lediga lägenheter via vår webbtjänst för förmedling av seniorlägenheter. Välkommen in!

SeniorboTorget


ROT-priset 2014 till Liseberg

Ombyggnaden av Blomsterfondens seniorbostäder Kv Julpsalmen 4 i Älvsjö tilldelades Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2014.  Läs mer om priset här

Gemensamma lokaler

Här finns en gemensam festlokal, bibliotek, snickeriverkstad och gästlägenhet för uthyrning.

Utomhus hittar du en boulebana samt en park med en grillhage.

 

Service

I Lisebergs seniorboende finns restaurang, närköp och fotvård.

Vi erbjuder även hemtjänst i egen regi. Möjlighet finns att köpa tilläggstjänster, till exempel tvätt och städning.

Som hyresgäst på Liseberg har du även tillgång till gym med träningsmaskiner från vårt projekt Äldrepower.

ÄldrePower

Blomsterfondens träningskoncept för äldre med specialtillverkade träningsmaskiner och specialutbildade instruktörer. Läs mer här

Intresseförening

Lisebergs hyresgäster har en egen intresseförening som tillvaratar medlemmarnas intressen i bofrågor och anordnar gemensamma aktiviteter.
Intresseföreningen Blomstergården Lisebergs egen hemsida hittar du här

 

Aktiviteter

Aktiviteter anordnas av värdinnan eller av hyresgästerna själva i hyresgästernas intresseförening. Exempel på aktiviteter som anordnas är firande av högtider, pubafton samt bussutflykter.

Bovärd

Kenth Strömbom är vår bovärd på Lisebergs seniorboende. Kontakta honom om det uppstår problem med ditt boende och gör en felanmälan. Det kan t.ex. röra sig om reparationer i lägenheten. Han nås på telefon 08-555 94 718 vardagar mellan 8.30 – 9.00. Det går också att skicka e-post till felanmalan.liseberg@blomsterfonden.se

Värdinna

På Liseberg är Anna Svensson värdinna. Hon har telefon och mottagningstid mellan 9.00-11.00 och nås på telefonnummer 08-555 94 717, alternativt via e-post: anna.svensson@blomsterfonden.se.

I närområdet

I närområdet finns vårdcentral, apotek, Älvsjömässan, Liljeholmens nya galleria och Lisebergs Äldreboende.

Buss 165 går till Farsta respektive Liljeholmen och stannar i direkt anslutning till seniorboendet. 10 minuters bussresa till Liljeholmens tunnelbana, tvärbana och busscentral samt 10 minuters bussresa till Älvsjös pendeltågsstation.