Fasad på Ringvägens seniorboende

Ringvägen

Ringvägen är en klassisk Blomsterfondsadress. Läget är förhållandevis lugnt för att ligga så centralt, med bara fem minuters gångväg till Ringens köpcentrum. Närheten till Årstaviken ger dig som hyresgäst utmärkta promenadstråk.

På Ringvägen har du som hyresgäst tillgång till värdinna, rådgivare och bovärd som samarbetar för att du ska få en så bra service som möjligt.

Områdesinformation

Adress: Ringvägen 99-109
Byggdes: 1932 (Ombyggnadsår Ringvägen 99 2023)
Antal lägenheter: 386 st
Ingår i hyran: I hyran ingår kanalpaketet TV-Lagom, bredband 100/100 Mbit/s från Telia och hemförsäkring från Länsförsäkringar.
Parkeringsplatser: Finns att hyra (begränsat antal), förmedlas via intern kö
Balkong: Nej (gemensamma balkonger). Ringvägen 99 har balkonger/terrass från våning 1 till våning 6.

Pågående stambyte och ombyggnation på Ringvägen 99

Fastigheterna på Ringvägen är byggda på 30-talet och den senaste större renoveringen gjordes på 70-talet. Fastigheterna är därför i behov av stambyte inklusive renovering och en förbättring av tillgängligheten i bland annat entréer och lägenheter. Detta arbete påbörjades på Ringvägen 99 under hösten 2021 och inflyttningen för dessa 73 lägenheter var den 1 november 2023.

Här kan du läsa mer om morgondagens seniorbostäder på Ringvägen

Klicka här för vanliga frågor och svar

SeniorboTorget

Blomsterfondens webbtjänst för förmedling av seniorbostäder.

Följ med på en lägenhetsvisning

Gemensamma lokaler

Hos oss finns det kök och salong för fest, bibliotek med dagstidning, snickeri och två gästlägenheter för utlåning. Här finns även anordnade uteplatser i trädgårdarna.

För träning har vi ett ÄldrePower gym med omklädningsrum och bastu.

Salongen i Ringvägens seniorboende

Service

Vi erbjuder hemtjänst i egen regi. Möjlighet finns att köpa tilläggstjänster, till exempel tvätt och städning

Vi har även ett system med trygghetsbrickor (frivilligt). Alla grannar ser efter varandra genom att vända en bricka utanför dörren varje dag. Är brickan inte vänd, kontaktar grannarna värdinnan.

Diskning

ÄldrePower

Blomsterfondens träningskoncept för äldre med specialtillverkade träningsmaskiner och specialutbildade instruktörer invigs på Liseberg i höst. Läs mer här

ÄldrePower

Aktiviteter

Dagliga aktiviteter anordnas av värdinnan eller av hyresgästerna själva i hyresgästernas intresseförening. Exempel på aktiviteter som anordnas är firande av högtider, boule, kulturcirkel, sittjympa, bridge, diskussionsgruppen, bingo, pubafton samt bussutflykter.

På Ringvägen finns även en särskild trivselkommitté som anordnar aktiviteter.

Bovärd

Tomas Onsbjer är bovärd på Ringvägens seniorboende. Kontakta honom om det uppstår problem med ditt boende och gör en felanmälan. Det kan t.ex. röra sig om reparationer i lägenheten. Han nås på telefon 08-555 94 802 vardagar mellan 07.30 – 16.00, besökstid 08.30-09:00 på Ringvägen 105 B KV. Det går också att skicka e-post till felanmalan.ringvagen@blomsterfonden.se

Tomas är bovärd på Ringvägen

Värdinna

På Ringvägen är Jessica Sjöstedt  värdinna. Hon har mottagningstid vardagar mellan 9.00 – 11.00 och telefontid 8 – 16.30. Jessica finns på tel: 08-555 94 801 och nås via e-post på jessica.sjostedt@blomsterfonden.se.

Stöd och rådgivning

Kontakta Marlen Wedin på telefon 08-555 94 550 eller skicka mejl till marlen.wedin@blomsterfonden.se

Marlen Wedin

I närområdet

I näområdet finns Ringens Köpcentrum, livsmedelsaffärer, restauranger och apotek, Eriksdalsbadet, Friskis och Svettis, boulebana, Årstaviken, vårdcentral och Södersjukhuset.

Blomsterfondens fastigheter ligger vid Skanstulls tunnelbanestation. Utanför går även flertalet innerstadsbussar (bland annat 4:an).

Planlösningar

Detta är exempel på planlösningar som förekommer på Ringvägen. Observera att lägenheterna kan se olika ut.