Seniorboende 60+

Våra seniorboenden är vanliga hyresrätter för personer från 60 år och äldre. Du kan tidigast bli erbjuden en lägenhet den dagen du fyller 60 år. Det finns ingen övre åldersgräns. För att ställa dig i kö till seniorboende hos oss behöver du vara medlem i Blomsterfonden. Bli medlem här

Här kan du läsa mer om läget i Blomsterfondens seniorbokö

Våra seniorboenden finns på Körsbärsvägen (Östermalm), Liseberg (Älvsjö), Ringvägen (Södermalm), Röda bergen (Norrmalm) och Svalnäs (Danderyd).

Boendemiljö

Blomsterfondens seniorboende innebär eget boende i hyresrätt, med ett extra aktivitetsutbud och viss service. På alla våra boenden finns gemensam salong och bibliotek med möjlighet till social gemenskap. Uteplats med grönområden och tillgång till gästlägenhet finns också på alla boenden, och på några finns även tillgång till restaurang, pool och gym/gymnastiksal. Bovärd finns på alla våra boenden och har till uppgift att ta hand om alla fastighetsrelaterade frågor.

Social trygghet

I Blomsterfondens seniorboende har du tillgång till vår sociala verksamhet. Den är till för att dina äldre dagar ska bli behagliga, kännas trygga och fyllas med lite extra livsglädje. Den sociala verksamheten finansieras med insamlade gåvor till våra 90-konton (PG 90 25 30-5 & BG 902-5305).

Värdinna finns på varje seniorboende som en stödperson för din trygghet. Värdinnan gör individuella hembesök efter önskemål och behov och arrangerar aktiviteter på boendet. Om ett vårdbehov uppstår, hjälper värdinnan till med kontakter med myndigheter. Det kan t.ex. röra sig om att ta kontakt med biståndshandläggare i den aktuella kommunen eller stadsdelen.

Lediga lägenheter förmedlas via SeniorboTorget.

Hushållsarbete (RUT)

Blomsterfonden erbjuder hushållsnära tjänster som berättigar till RUT-avdrag i Danderyd och Täby samt i tre av våra fastigheter i Stockholms stad. (Liseberg, Ringvägen och Röda bergen) Läs mer om våra fördelaktiga hushållstjänster som berättigar till RUT-avdrag här

Diskning