Ditt bästa tips på sommaraktivitet i coronatid?

Vi vet att många av er därute har kommit på massor av nya idéer för vad man kan hitta på för att förgylla sommaren och samtidigt följa myndigheternas rekommendationer för att minska smittspridningen. Skicka in era bästa tips till oss, så kan vi dela med oss!

Bästa tipsen från DJ Gloria

I senaste numret av Alma kan vi bland annat läsa om Madelein Månsson, alias DJ Gloria, som är 76 år fyllda och Sveriges äldsta diskjockey. Hon var inbokad som underhållare till Blomsterfondens föreningsstämma innan den ställdes in p.g.a. coronapandemin. Hon har många tips för att öka välmåendet som hon gärna delar med sig av.

1. Att promenera är nummer ett av allt, minst 7000 steg men sikta mot 10 000. Ta på dig bra skor och ge dig ut. Gå där du vet att du kan hålla avstånd till andra.
2. ”Kungen av övningar” i hemmet. Ta fram en stabil köksstol. Knäböj långsamt till sittande ställning och res dig snabbt igen. Gör om detta 3 x 10 gånger så stärker du mage, rumpa och lår. Att ha kraft att resa sig och ha stabil balans är grundläggande egenskaper i allt välbefinnande.

Läs hela reportaget i Alma