Vi behöver stanna upp ibland

Intresset var stort och intrycken starka när Blomsterfondens medlemsresenärer besökte Bosnien Hercegovina och staden Mostar i oktober. När vi fick möjlighet att prata med Bosnienfödda Negra Efendic så tog vi chansen att få lära oss ännu mer.
När Negra Efendic kom till Sverige var hon 12 år. Hon kom från ett krigshärjat Bosnien där samhället var i kaos, till ett land som inte varit i krig på 200 år. Det hon visste om Sverige innan ankomsten var att det var ett
bra och modernt land, en humanitär stormakt som tog emot människor som var tvungna att fly från sina hem.
Idag är Negra Efendic en hyllad och prisbelönt journalist och författare och vi fick höra hennes historia i somras när hon var en av många intressanta sommarpratare i P1. Förra året vann hon Stora journalistpriset i kategorin Årets berättare för boken ”Jag var precis som du”, och hon arbetar idag som journalist på Svenska Dagbladet. Vi frågade henne om sin syn på skillnader och likheter mellan våra länder när det handlar om livet som äldre.
Läs intervjun i senaste numret av Alma, sidan 8 – 10.

Var med i vår utlottning av boken ”Jag var precis som du”

Nu lagom till jul lottar vi ut ett antal av Negra Efendics prisbelönta bok! Maila till oss på alma@blomsterfonden.se senast den 7 december och var med i utlottningen.

Dragningen görs den 8 december, men om du inte vill chansa så hittar du hennes bok här:
https://www.nok.se/Allmanlitteratur/Bocker/Sakprosa/Sakprosa/Jag-var-precis-som-du/

Om du missade Negra Efendics sommarprogram så går det att lyssna till här:
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/910618?programid=2071