Mycket att lära på Alzheimerdagen 2020

Måndagen den 21 september firades den internationella Alzheimerdagen världen över. Här i Sverige uppmärksammades detta med en webbsänd temakväll om Alzheimers sjukdom arrangerad av Alzheimerfonden. Hela kvällen direktsändes på webben och nu kan vi alla ta del av både den, men även en stor mängd djupföreläsningar och expertintervjuer inom området Alzheimers. Allt detta kan vi nu avnjuta i efterhand, precis när och var vi vill.

Programledare Annika Jankell samtalar med gäster om Alzheimers sjukdom. Vi får möta anhöriga och drabbade som berättar om hur det är att leva med sjukdomen. Överläkare ger värdefulla råd. Forskare och andra experter inom demensområdet delar med sig av de senaste forskningsrönen och tipsar om vad man kan göra för att själv minska risken att drabbas. Missa inte skådespelarna Stefan Sauk och Marie Delleskog. Marie bjuder på ett smakprov ur föreställningen ”Var är min man” som har premiär.

Här hittar du hela sändningen av Alzheimerdagen 2020

Djupföreläsningar och expertintervjuer

Många forskare och experter arbetar intensivt med att hitta ett botemedel för Alzheimers sjukdom. Här presenteras också aktuella föreläsningar av forskare och intervjuer med experter som samarbetar med Alzheimerfonden. Här finns också några inledande ord från Alzheimerfondens generalsekreterare Liselotte Jansson.

Här hittar du djupföreläsningar och expertintervjuer