vd Ulf Thörnevik

Nu kommer solen värmen och grönskan, men låt dig inte förföras fullt ut

Vi lever i märkliga tider. Veckorna går och efterhand glider det ovanliga över till att bli det vanliga. Normer förändras, vi får nya rutiner, våra beteendemönster byts ut, planeringar och prioriteringar skrivs om.

Tillvaron för mig som VD för Blomsterfonden hade den här tiden på året varit helt annorlunda om Corona inte slagit klorna i oss.

Jag hade haft en arbetsdryg och stimulerande vår med en efterlängtad föreningsstämma att förbereda och genomföra. Mötena hade varit många och planeringen inför nästa års hundraårsjubileum omfattande. Att leda en förening som ständigt vill bli bättre för boende, medlemmar och personal kräver kraft och koncentration.

Nu är det krisledning och lösningar på nya behov och problem som är vår vardag. En viktig del i krisledningsarbetet är att förse boende och anhöriga med fortlöpande, tydlig och aktuell information om coronaläget. 

Jag vet att alla ni där ute befinner er i liknande situationer. Mycket av det ni såg fram emot och planerade inför våren och sommaren är inte genomförbart längre. Tillvaron har välts över ända. Livet har gått ned på lågvarv, rädslan och tristessen tar över.

Nu kommer solen, värmen och grönskan men låt dig inte förföras fullt ut, håll kvar dina nya rutiner. Det är inte för intet ”sol-och-våraren” har fått sitt namn efter den årstid som nu kommer. Det är lätt att bli lurad när man längtat länge.

Så gå ut i värmen, känn dofterna, hör fågelsången, umgås men se till att du håller avstånden. Tvätta händerna, undvik kollektivtrafiken och gör allt det andra som blivit det nya normala för dig.

Folkrika vår- och försommarfester blir inte av i år men tids nog kommer vi att få fira tillsammans igen.

Jag instämmer hundra procent i vad Folkhälsomyndigheten och statsministern säger: Håll ut, ha tålamod, följ rekommendationerna, ge inte upp!

Hjälp äldreomsorgen och sjukvården att klara av en uppgift ingen av oss varit med om förut. Våra medarbetare sliter oresonligt hårt. Stå vid deras sida genom att minimera smittspridningen

Ett stort tack till alla er som bor hos oss och alla medlemmar där ute för ert samarbete och er förståelse.

Bästa hälsningar

Ulf Thörnevik