vd Ulf Thörnevik

Några ord från vd Ulf Thörnevik

Hej Ulf Thörnevik, vd i Blomsterfonden, hur ser läget ut på föreningens boenden i dessa orostider?
– Vårt fulla fokus ligger på att ta hand om och skydda de ca 1 700 personer som bor hos oss från att bli smittade. Vi har krisledningsmöten varje dag, tar löpande beslut om åtgärder och gör allt för att informera på ett tydligt sätt. Alla som bor på våra senior- och äldreboenden, deras anhöriga och naturligtvis samtliga medarbetare ska veta vad som gäller. Vi tar oss genom detta tillsammans.

Våren är normalt en mycket intensiv tid hos Blomsterfonden med många aktiviteter och med start under morgondagen ramlar årets första utgåva av medlemstidningen Alma ned i brevlådorna, vad vill du säga om den?
– Detta är ett fullspäckat nummer med mycket trevligt och intressant att läsa men också en hel del information om årets föreningsstämma, en kommande medlemsresa och andra aktiviteter planerade att infalla under våren.
Med tanke på detta vill jag passa på och informera om hur tidningen blir till och varför evenemang som kanske utgår på grund av coronasituationen finns med. Alma tar ca två och en halv månad att producera från första redaktionsmöte till distribution. Den görs kostnadseffektivt på några få händer och kan inte jämföras med en dagstidning med många inblandade och korta pressläggningstider.
Därför hann vi aldrig lyfta ur de sidor som nu kanske inte är aktuella, när Coronaviruset slog till på allvar i Sverige var Alma redan långt in i tryckprocessen. 

Vad har du att säga om de aktiviteter och event som nu kan komma att ställas in?
– Vi tar inga som helst risker på våra boendes bekostnad. Vi ställer in allt som inte känns hundra procent säkert. I mitten av denna vecka har vi ett styrelsemöte där vi bland annat diskuterar och bestämmer om hur föreningsstämman, som just nu är inplanerad till den 27 maj, ska hanteras. Vi kommer att informera löpande om alla mått och steg vi tar. Följ med på hemsidan, i nyhetsbrev, på anslagstavlor och infoblad i era brevlådor.

Något du vill tillägga innan vi avrundar?
– Våra seniorboende är kloka ansvarstagande människor som följer de riktlinjer Folkhälsomyndigheten och Blomsterfonden går ut med. Fortsätt så, anlita de tjänster som föreningen tillhandahåller, rör dig inte ute bland folk i butiker, t-bana och annat, var rädda om varandra, gå ut i solen men håll säkerhetsavstånden, hitta på nya saker att göra där hemma för att mota bort ledan. Ring vänner och bekanta.
Och läs Alma när den kommer. I den finns en lång intervju med Suzanne Axell från Fråga doktorn, ett samtal med Elisabet 100 år, en artikel om Bosse Hülphers och damkören på Röda bergen och mycket, mycket mer. 

Och må så gott det går!