Följ med på litterära strövtåg med Eva-Karin Gyllenberg i vår

Vill du fördjupa dina kunskaper om det litterära Stockholm? Då har du chansen att följa med Eva-Karin Gyllenberg på strövtåg i Stockholm nu i maj. Välj mellan att gå på Södermalm från Mosebacke torg till Mariatorget eller varför inte en lite längre tur i norra innerstan med start från Odenplan och avslutning i Kungsträdgården.
Blomsterfondens medlemmar betalar endast 150 kr/person.

OBS! Begränsat antal platser! Max antal deltagare i varje grupp är 25 personer och bokning och betalning sker via Blomsterfondens webbshop. Först till kvarn gäller!

Med August, Slas och Klas på Söder (ca 75 minuter)

Följ med på en vandring på Södermalm till några av skyltarna och upptäck dessutom några spännande hus längs vägen. Turen är kortare än den på norra sidan (cirka 3 000 steg), men den är krävande med både backar, trappor och kullerstensbelagda gator längs vägen från Mosebacke till Mariatorget.

Samling vid Carl Eldhs Strindbergsbyst innanför portalen märkt Mosebacke, på Mosebacke torg kl. 13.00 den 10 maj.

Strövtåg i det litterära Stockholm (drygt 90 minuter)

Följ med på en vandring i en del av det litterära Stockholm! Turen börjar på Odenplan och på vägen till Kungsträdgården, bekantar vi oss med 17 litterära miljöer. Astrid Lindgren, Stieg Trenter, ”Jolo”, Selma Lagerlöf, Nils Ferlin, Kristina Lugn och Hjalmar Söderberg är några av författarna vi ”möter” under promenaden, men också en utländsk gigant. Turen är cirka 5 000 steg lång så pigga ben är en fördel.

Samling på Odenplan vid Bror Marklunds skulptur ”Sittande pojke”, mittemot den så kallade soltrappan den 25 maj kl. 13.00.