Höstens medlemsresa

Upplev sensommaren på den italienska blomsterrivieran i höst

I höst arrangerar Blomsterfonden tillsammans med Reseskaparna en medlemsresa till vykortsvackra Ligurien i Italien. Under sex dagar får vi bo i den medeltida staden Noli och göra utflykter till kuststäderna San Remo och Albenga. Vi hinner även med lite Frankrike då vi också gör ett kort besök i Menton, men framför allt njuter vi av vackra Ligurien, äter god mat och har trevligt tillsammans.

Förutom Reseskaparnas reseledare Michaela Jolin följer även en stödperson från Blomsterfonden med på resan.

Om boende

Hotell (avresa 1)

Hotel Albergo Madre Pie ***
www.albergomadripienoli.it

Centralt beläget enklare trestjärnigt hotell, ca 400 meter från stadskärnan och 70 meter från stranden.

Hotell (avresa 2)

Hotel West End ***
www.hotel-west-end.it
Trestjärnigt hotell på strandpromenaden ca 600 meter från stadskärnan.

Om flygresan

Preliminära flygtider (Norwegian)*
UT: Arlanda – Nice 06.45 – 09.45
HEM: Nice – Arlanda 15.10 – 18.05

*Reseskaparna reserverar sig för ändringar utom deras kontroll.

Fakta

Pris: 11 950 SEK
Reslängd: 6 DAGAR (5 nätter)
Avresa 1: 5 oktober 2024 Fullbokat
Avresa 2: 11 oktober 2024 Några platser kvar

I priset ingår:
• Svensk reseledare
• Stödperson från Blomsterfonden
• Flyg Arlanda-Nice t/r
• Transfer Nice – Noli t/r
• Del i dubbelrum med frukost (F), 5 nätter
• 1 lunch (L)
• 5 middagar på hotellet (M)
• Stadspromenad i Noli med lokalguide
• Utfärd till San Remo med lokalguide
• Utfärd till Albenga med lokalguide
• Besök i Menton

Tillägg:
Enkelrum: 1 000 SEK
Dubbelrum för eget bruk: 2 750 SEK

Program

DAG 1: STOCKHOLM – NICE – NOLI
Blomsterfondens stödperson möter upp på Arlanda i god tid innan avresa med direktflyg till Nice på den franska rivieran. Här möter buss som tar oss till Noli. Restid cirka 2 timmar. Vi installerar oss på vårt hotell, äter lunch och går därefter en kort promenad för att orientera oss i byn. Lite tid för vila innan vi gemensamt äter middag på hotellet. (L, M)

DAG 2: STADSPROMENAD I NOLI
Vi går en promenad med lokalguide i Noli, som har en lång och intressant historia. En gång i tiden hade Noli 73 torn (ett fler än San Gimignano i Toscana) men idag finns bara ett fåtal kvar, däribland klocktornet från 1200-talet. Stadens katedral är i barockstil och den romanska kyrkan San Paragorio, strax utanför den historiska stadskärnan, är stadens främsta monument. Med anor från 1000-talet är det en av de äldsta och bäst bevarade kyrkorna i Ligurien. Middag på hotellet. (F, M)

DAG 3: NOLI
Vi har en ledig dag att utforska Noli. Utforska det välbevarade slottet från 1200-talet som dominerar stadssiluetten och njut av en promenad i gamla stan, med sina kullerstensgator och medeltida torg, spendera dagen på stranden eller sitt på en uteservering och titta på Nolis vardagsliv. Matälskare kan unna sig lokala delikatesser på stadens restauranger och trattorior, där färsk fisk och skaldjur, pasta och pesto står på menyn. Glöm inte att prova den lokala specialiteten, Nolis berömda ”torta di noci” (valnötskaka). Middag på hotellet. (F, M)

DAG 4: SAN REMO & MARKNAD
San Remo besöktes under 1800-talet av framför allt engelsk överklass, vilket avspeglar sig i stadens många La Belle Epoque villor. Här bosatte sig Alfred Nobel på ålderns höst, här mötte Evert Taube den glade bagaren och njöt av utsikten från Colla Bellas höjd. Vi besöker denna charmiga, något bedagade stad, som har bevarat en hel del av sin forna glans. Eftersom det är tisdag, är det marknad i San Remo och här finns allt från mat till kläder, väskor och skor. Åter till Noli och middag på hotellet under kvällen. (F, M)

DAG 5:TRÄDGÅRDSODLING
Ligurien är berömt för sina många blomster- och trädgårdsodlingar. Vad passar väl då bättre än att besöka en trädgårdsodling i staden Abenga, granne med den berömda turistorten Alassion. Restid med buss ca 40 minuter. Under en halvdagstur för vi bekanta oss med de aromatiska örterna från Albenga, vilka efterfrågas i hela Europa för deras höga kvalitet och intensiva arom, uppskattad för både kulinariska och dekorativa användningsområden. Åter till Noli under eftermiddagen. Middag på hotellet (F, M).

DAG 6: MENTON & HEMRESA
Vi lämnar den vackra Blomsterrivieran och beger oss tillbaka till Frankrike för hemresan. Eftersom vårt flyg avgår först på eftermiddagen, hinner vi med ett kort besök i pastellfärgade staden Menton på vägen. Staden är belägen på Franska Rivieran, nära gränsen till Italien och öster om Monaco. Legenden säger att citronträdet först slog rot i Menton, och regionen är den främsta i Europa när det gäller citronodling. Menton är i dag en del av Frankrike, men staden har under en kort period, under 40talet, även tillhört Italien. Vi fortsätter från Menton till Nice flygplats för hemresa och vi återkommer till Arlanda på kvällen.(F)

Kontakta Reseskaparna

Telefon: 08- 94 40 40
E-post: info@reseskaparna.se