Donera en minnesbänk till Drottning Silvias Jubileumsstig

I maj månad avslutas Blomsterfondens jubileumsår med invigningen av Drottning Silvias Jubileumsstig i Liseberg. Nu har du möjlighet att vara med och donera en vacker minnesbänk som placeras ut efter jubileumsstigen.

Ta chansen att skapa glädje för många människor nu och i framtiden med din egen designade minnesbänk. Minnesbänkarna förses med en plakett med en minnestext som du som donator önskar. Man kan förstås vara flera som delar på en minnesbänk, en familj eller en grupp vänner kanske.
Kostnaden för en minnesbänk med plakett är 15 000 kr.

Alla som donerar en minnesbänk kommer att få en inbjudan till invigningen av Drottnings Silvias Jubileumsstig i slutet av maj och få möjlighet att provsitta sin minnesbänk.

Du betalar minnesbänken enkelt via vår webbshop genom att klicka på knappen nedan.

Ritning av Drottning Silvias Jubileumsstig

Mer om Drottning Silvias Jubileumsstig

Stigen med alla fina planteringar är skapad av landskapsarkitekt Mona Wembling, som även designat jubileumsträdgården i Sofiero. Planteringarna förverkligas som bäst av duktiga trädgårdsmästare på plats i hjärtat av föreningens anläggning i Liseberg. Som skissen visar består stigen av sex olika specialdesignade områden i samklang med naturen och de aktiviteter som ständigt pågår i trädgården mellan husen.

För den nyfikne kommer även en orienteringstavla med beskrivande texter om varje område att sättas upp.

En plats för att minnas och ta det lugnt

Med minnesbänkar längs jubileumsstigen får vi ytterligare dimension och upplevelse av trädgården. Vi kan minnas dem som inte längre finns med oss och vad de tyckte om. Här är några exempel på hur man kan göra.

”Till våra älskade föräldrar som skulle vilja att du satt här och njöt av platsen”
”Gråt inte över att det är över, le istället över det som var, kärleksfulla hälsningar Linda”
”Till minne av vår fina pappa Erik Andersson 1934 – 2021”
Aktuell parkbänk för donation

Kostnaden för att förbereda en plats och placera ut en minnesbänk med plakett är 15 000 kr.