Blomsterfondens årskrönika 2022

Blomsterfondens årskrönika 2022

Så lägger vi även 2022 bakom oss. Ett mörkt år för många i världen och Sverige. Rysslands invasion av Ukraina som chockade världen och allt som följde därefter med höga matpriser, elbrist, högre räntor och galopperande inflation. Och allt detta precis när det började se ljusare ut efter pandemiåren.

Men det finns trots allt det mörka ändå många anledningar för oss att känna tacksamhet över året som gått. Vi känner stor tacksamhet över att vi äntligen fick möjlighet att fira Blomsterfondens 100-årsjubileum ordentligt tillsammans med er!  Vilken glädje det var att återigen få bjuda in till festligheter när vi invigde Drottning Silvias Jubileumsstig och att få samlas till en riktigt pampig föreningsstämma med självaste Sven-Ingvars som härlig avslutning på jubileumsåret. Vi kunde åka iväg på jubileumsresa med ett härligt gäng trädgårdsintresserade medlemmar i juni tillsammans med Reseskaparna och vi bjöd in till flera vernissager, föreläsningar och även litterära stadsvandringar i Stockholm under sensommaren och hösten som följde.

I medlemsenkäten vi bad er svara på tidigare i höstas kunde vi också se att den generella nöjdheten bland er medlemmar med Blomsterfonden som organisation har ökat på tre år från 72 procent till hela 78 procent, vilket för oss i Blomsterfonden är fantastiskt.

Vårt nyårslöfte till er är att vi kommer att fortsätta jobba hårt med att utveckla Blomsterfonden i enlighet med den feedback vi får från er på många olika sätt. Vi bygger ytterligare äldreboendeplatser och fortsätter med det stora renoverings- och ombyggnadsprojektet på Ringvägen som också innebär fler seniorlägenheter när det är färdigt.

Våra duktiga medarbetare på våra äldreboenden och i hemtjänsten kommer att fortsätta göra sitt yttersta för att åstadkomma bästa möjliga omsorg om våra äldre. Värdinnor och bovärdar på våra seniorboenden jobbar oförtrutet vidare för att se till att alla boende känner sig trygga och omhändertagna.

Vi lovar också att vi kommer att fortsätta jobba hårt för att minska ensamheten bland äldre & vill rikta ett stort och varmt tack till alla er som bidragit till till att vi kunnat hålla vår jourtelefon öppen under både jul och nyår!

Med hopp om fred i Europa och ett glädjefyllt 2023 tillsammans med alla er hyresgäster och medlemmar, kunder och samarbetspartners till Blomsterfonden!

Johanna Cerwall, styrelseordförande
&
Ulf Thörnevik, vd

Året som gick i bilder

Nytt äldreboende i Fisksätra

Avtal om nytt äldreboende i Fisksätra

Blomsterfonden och Stena Fastigheter tecknade i januari avtal om ett nytt äldreboende i Fisksätra som omfattar ca 84 bostäder med heldygnsomsorg och service för dom äldre. Planerat tillträde är våren 2024.

Läs mer här

H.M. Drottningen åtog sig beskyddarskap

Blomsterfonden fick den stora glädjen att meddela att H.M. Drottningen åtog sig beskyddarskapet för Blomster-fondens 100-årsjubileum. Firandet avslutas med invigningen av Drottning Silvias Jubileumsstig i Liseberg.

Läs mer här

Vårbasarer i Blomsterfonden

‌Fynd och mingel på vårbasarer

Äntligen kunde vi ses och göra fynd och fika på Blomsterfondens vårbasarer på både Svalnäs och Röda bergen under maj månad. Och Ringvägen hade en minibasar redan i april, ett säkert vårtecken!

Invigning av Drottning Silvias jubileumsstig

Under jubileumsåret 2021-2022 valde vi att utveckla och förbättra våra utemiljöer med fler stimulerande mötesplatser i form av vackra rabatter och odlingsplatser. Den 20 maj invigdes Drottning Silvias jubileumsstig i Liseberg.

Läs mer här

Föreningsstämman 2022

Föreningsstämman 2022

Den 31 maj höll vi äntligen en ”riktig” föreningsstämma i Blomsterfonden igen. Nu ville vi verkligen ge vårt 100-årsjubileum en värdig avslutning med ordentlig feststämning, och så blev det, mycket tack vare Sven-Ingvars konsert som avslutning.

Läs mer om stämman här

Morgondagens seniorboende på Ringvägen

Morgondagens seniorboende på Ringvägen tar form

Fastigheterna på Ringvägen som byggdes är på 30-talet är under renovering och ombyggnation sedan hösten 2021. Arbetet fortsätter i full fart och allt sker etappvis med ett hus i taget.

Läs mer här

Jubileumsresa med trädgårdstema

Jubileumsresa med trädgårdstema i Skåne

Första veckan i juni fick ett gäng blomstersugna medlemmar äntligen komma iväg på jubileumsresa. Resan var en del av firandet av Blomsterfondens 100-årsjubileum och blev en fin avslutning på det förlängda feståret.

Läs mer om resan här

Vandringar och föredrag med Eva-Karin Gyllenberg

Litterära vandringar och föredrag med Eva-Karin Gyllenberg

Under året har vi arrangerat flera uppskattade föredrag och litterära stadsvandringar med Eva-Karin Gyllenberg som delat med sig av sina digra kunskaper om Stockholm och historier om fascinerande svenska kvinnliga pionjärer.

Eldsjälarna i hemtjänsten

Eldsjälarna i hemtjänsten

I senaste numret av Alma intervjuades verksamhetschef Navid Mirzad och vård- och omsorgschef Christel Haglund om hemtjänsten och hur den fungerar tillsammans med Blomsterfondens övriga verksamheter.

Läs reportaget här på sid 19

Tack för era gåvor

Varmt tack för era viktiga gåvor

När ensamheten slår till som värst är det guld värt att kunna ringa någon som har tid och möjlighet att lyssna.
Tack vare ert viktiga stöd har vårt journummer kunnat hålla öppet under hela jul- och nyårshelgen.

Tack för ert stöd!