Tallgården matsedel v.18 2025

Måndag 28 april

Vegetarisk gräddstuvad pytt serveras med rödbetor

Gratinerad sej med broccoli och ost serveras med kokt potatis

*Gräddstuvad pytt i panna serveras med rödbetor

 

Tisdag 29 april

Sojafärsbiff med svampsås, serveras med potatismos

Asiatisk fiskgryta med citrongräs och sesam, serveras med ris

Färsbiff med svampsås, serveras med potatismos

 

Onsdag 30 april

Vegobullar med gräddsås, lingonsylt samt kokt potatis

Gratinerad Alaskafilé med basilika och tomat samt kokt potatis

*Kåldolmar med gräddsås, lingonsylt samt kokt potatis

 

Torsdag 1 maj

Currygryta med aubergine och kikärtor serveras med ris

Stekt falukorv serveras med stuvade makaroner

*Ärtsoppa med fläsk, serveras med pannkakor, sylt och grädde

 

Fredag 2 maj

Grönsaksbiff med choronsås och potatisgratäng

Panerad Kummel med sauce verte samt kokt potatis

Gremolatabakad kyckling med vitlöksdip och rostad potatis

 

Lördag 3 maj

Vegetarisk kebabgryta serveras med ris

Kokt sej med äggsås och kokt potatis

Kebabgryta serveras med ris

 

Söndag 4 maj

Blomkålsbiff serveras med pepparrotssås och kokt potatis

Kycklinggryta med champinjon, paprika, persilja serveras med kokt potatis

Ugnsbakad hokifilé med pepparrotssås och kokt potatis

 

Varmt välkomna!

Matsedel v.17 2025

Måndag 21 april

Vegobollar med dijonsås och potatismos

Laxpanetter med kall dijon och gräslökssås och potatismos

Köttbullar med gräddsås, potatismos samt lingonsylt

 

Tisdag 22 april

Kikärtsgryta med röd curry och kokos, serveras med ris

Kycklinggryta med röd curry och kokos, serveras med ris

Sprödbakad sej med dansk remoulad och kokt potatis

 

Onsdag 23 april

Sojabitsgryta med dijon, havregrädde och grönpeppar samt kokt potatis

Nötköttsgryta med dijon, grädde och grönpeppar med kokt potatis

Hokifilé med vitvinssås, serveras med kokt potatis

 

Torsdag 24 april

Falafel med örtig tomatsås och couscous

Kålpudding serveras med gräddsås, lingonsylt samt kokt potatis

Ängamatssoppa serveras med pannkakor, sylt och grädde

 

Fredag 25 april

Wallenbergare på sojafärs med lingonsylt och potatismos

Ugnsbakad hoki med bouillabaisesås och kokt potatis

Wallenbergare med skirat smör, lingonsylt samt potatismos

 

Lördag 26 april

Zucchinibiffar med rödvinssås och stekt potatis

Fiskgryta med saffransaioli och kokt potatis

*Vitlöksbakad fläskkarré med rödvinssås och stekt potatis

 

Söndag 27 april

Vegetariska nuggets med currymajonnäs och klyftpotatis

Fisk nuggets med currymajonnäs och klyftpotatis

Lasagne al forno