Testamenten

Låt en liten del av ditt testamente göra nytta för framtidens äldre

Blomsterfonden skulle inte existera idag om det inte vore för alla godhjärtade människor som testamenterat till oss genom åren. Du kan genom att testamentera ge en gåva till ett gott ändamål som du väljer själv. Du bestämmer om och hur du vill bidra till att utveckla föreningen för framtiden.

Låt en del av ditt testamente gå till ett gott ändamål genom att skänka några procent av det du har till förmån för framtidens äldre.

Praktiska råd till dig som vill skriva testamente

Vi har möjlighet att ge praktiska råd till dig som går i tankar om att skriva ett testamente, oavsett om du ämnar att testamentera till Blomsterfonden eller inte. Blomsterfonden samarbetar med Ida Danielsson på Beckmans juridik som också erbjuder seminarier och förvaring av testamenten för dig som är medlem i Blomsterfonden. Som medlem i Blomsterfonden har du 15 % rabatt på alla juridiska tjänster hos Beckmans juridik.

Kontakta Ida Danielsson direkt på 08-640 4840 eller via mejl på ida.danielsson@afbeckman.com

Eivor om testamentet

Att göra nytta för nästa generation

– Jag vill att min gåva ska komma till nytta för nästa generation boende i Blomsterfonden

Sent i livet flyttade Eivor in på Blomsterfondens seniorboende på Svalnäs. Eftersom hon inte hade barn eller andra anhöriga pratade hon ofta om glädjen över att få vara en del av en levande och omtänksam gemenskap på Blomsterfonden.
– Tänk vilken gåva att slippa sitta ensam hemma när det Lucia eller midsommar, brukade hon säga.
Läs mer om Eivor här

Resultatet av donationer

Blomsterfondens fastigheter på Liseberg, Ringvägen, Röda bergen och Svalnäs har byggts med hjälp av privatpersoner som testamenterat och/eller gjort större donationer till Blomsterfonden.

Utan dessa insatser hade Blomsterfonden inte existerat idag.

Fasad på Ringvägens seniorboende

Mer investeringar – fler hus

Vår ambition är att bygga nya hus för att fler äldre ska få ta del av Blomsterfonden trygghetskoncept och boende för framtiden.

Även mindre gåvor är viktiga

När du testamenterar till välgörenhet behöver du aldrig tänka att det måste handla om hela din kvarlåtenskap. Om alla skulle testamentera så lite som 1 % till välgörenhet, skulle världen definitivt bli bättre.
Vi tar gärna emot mindre gåvor, möbler, inventarier m.m. Dessa gåvor är mycket uppskattade, särskilt på våra populära basarer.

Ladda ner vår broschyr om testamenten

Vi har tagit fram en enkel, övergripande broschyr tillsammans med Beckmans juridik om att testamentera och vad det innebär.
Den kan du ladda ner och läsa här.

Här kan du fylla i ditt Livsarkiv – ett viktigt dokument!

Testamentsmallar

Vi rekommenderar alltid att du tar kontakt med en jurist när du bestämt dig för att skriva ett testamente. Men för att du ska få en uppfattning om hur ett testamente kan vara utformat har vi tillsammans med Beckmans juridik tagit fram några mallar för hur ett testamente kan se ut.

Våra mallar för ett testamentes utförande.