Testamenten

Blomsterfonden skulle inte existera idag om det inte vore för alla godhjärtade människor som testamenterat till oss genom åren.  Du kan genom att testamentera ge en gåva till ett gott ändamål som du väljer själv. Du bestämmer om och hur du vill bidra till att utveckla föreningen för framtiden.

- Jag vill att min gåva ska komma till nytta för nästa generation boende i Blomsterfonden

Eivor Lundmark Eriksson gifte sig som ung med sin stora kärlek och etablerade sig i centrala Djursholm. Det blev resor över hela världen och en stor social umgängeskrets. Eivor läste på Konstfack och älskade färg och form, vilket återspeglades i hemmet i form av fina möbler, textil och konst. Bland annat ett fint porträtt av Eivor som ung målat av hennes gode vän Blix.
Senare i livet flyttade Eivor in på Blomsterfondens seniorboende på Svalnäs. Eftersom hon inte hade barn eller andra anhöriga pratade hon ofta om glädjen över att få vara en del av en levande och omtänksam gemenskap på Blomsterfonden.
– Tänk vilken gåva att slippa sitta ensam hemma när det Lucia eller midsommar, brukade hon säga.

Vid många tillfällen pratade Eivor om vikten av att hjälpa andra, speciellt de ensamma och otrygga. När Eivors hälsa började svikta satt hon ofta vid köksbordet och pratade om livet. Hennes positiva förhållningssätt och livsglädje smittade ständigt
av sig på andra i hennes omgivning. Enligt Eivors önskan stödjer hon föreningen genom sitt testamente.

Resultatet av donationer

Blomsterfondens fastigheter på Liseberg, Ringvägen, Röda bergen och Svalnäs har byggts med hjälp av privatpersoner som testamenterat och/eller gjort större donationer till Blomsterfonden.

Utan dessa insatser hade Blomsterfonden inte existerat idag.

Fasad på Ringvägens seniorboende

Mer investeringar – fler hus

Vår ambition är att bygga nya hus för att fler äldre ska få ta del av Blomsterfonden trygghetskoncept och boende för framtiden.

Även mindre gåvor är viktiga

När du testamenterar till välgörenhet behöver du aldrig tänka att det måste handla om hela din kvarlåtenskap. Om alla skulle testamentera så lite som 1 % till välgörenhet, skulle världen definitivt bli bättre.
Vi tar gärna emot mindre gåvor, möbler, inventarier m.m. Dessa gåvor är mycket uppskattade, särskilt på våra populära basarer.

Praktiska råd till dig som vill skriva testamente

Vi har möjlighet att ge praktiska råd till dig som går i tankar om att skriva ett testamente, oavsett om du ämnar att testamentera till Blomsterfonden eller inte. Blomsterfonden samarbetar med Beckmans juridik som också erbjuder seminarier och förvaring av testamenten för dig som är medlem i Blomsterfonden. Som medlem i Blomsterfonden har du 10 % rabatt på alla juridiska tjänster hos Beckmans juridik.

För dig som går i tankar om att skriva ett testamente rekommenderar vi att du tar kontakt med en jurist för att säkerställa att du får det precis som du har tänkt det.

Läs vår “testamentshjälp”

Vi har tagit fram en enkel, övergripande broschyr tillsammans med Beckmans juridik om att testamentera och vad det innebär.
Den kan du ladda ner och läsa här.

Här kan du fylla i ditt Livsarkiv – ett viktigt dokument!

Testamentsmallar

Vi rekommenderar alltid att du tar kontakt med en jurist när du bestämt dig för att skriva ett testamente. Men för att du ska få en uppfattning om hur ett testamente kan vara utformat har vi tillsammans med Beckmans juridik tagit fram några mallar för hur ett testamente kan se ut.

Våra mallar för ett testamentes utförande.

Kontakt

Christel Jansson, insamlings- och kommunikationshcef

Jag heter Christel Jansson och är insamlingschef i Blomsterfonden. Om du har frågor om att skriva testamente, om att skänka till välgörenhet eller om vårt insamlingsarbete i stort är du hjärtligt välkommen att höra av dig till mig.

Jag har telefonnummer 08-555 94 525 och e-post christel.jansson@blomsterfonden.se.

Du kan även fylla i formuläret till höger, så kontaktar jag eller en kollega dig så snart vi kan.

  • För att behandla ditt ärende behöver vi lagra och behandla dina personuppgifter. Vi gör det i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

    Läs hela vår integritetspolicy här